MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
Autor / zdroj: Maminčino koření
12.7.2020

Brambory restované s citronem a rozmarýnou

Dnes jsme pro vás připravili brambory pro slavnostnější příležitost.

Ingredience

2 lžíce olivového oleje
kousek másla
200g nových brambor
rozmarýn
směs koření Staročeská ryba
směs koření Česnekový pepř
2 stroužky česneku
1 citrón
mořská sůl

Postup přípravy

Zahřejte olej a máslo v hluboké pánvi. Přidejte podélně rozpůlené brambory a restujte 5-6 minut.

Do pánve přidejte rozmarýn, směs koření Staročeská ryba a oloupaný a rozdrcený česnek a pokračujte v restování na středně vysoké teplotě po dobu 5 minut, nebo dokud nejsou brambory hotové - obsah pánve občas promíchejte.

Pokapejte citronovou šťávou z celého citrónu, osolte mořskou solí a mletým česnekovým pepřem.

Pokud připravujete restované brambory předem, zahřejte je v troubě na malou teplotu a těsně před podáváním pokapejte citronem.

Přejeme dobrou chuť.

Autor / zdroj: -red-

DALŠÍ ČLÁNKY

Čtyřiadvacátá dokumentární Ji.hlava začíná za čtyři dny – a bude on-line

Půjde o zcela plnohodnotný ročník, který nabídne více než 270 filmů, debaty s režiséry, diskuse Inspiračního fóra i program pro děti. Festival otevře

V Žabovřeskách vyroste nové sběrné středisko odpadu

Moderní sběrné středisko odpadu bude již v příštím roce stát v brněnských Žabovřeskách na ulici Sochorova.

Filmové klapky jsou k vidění v brněnské Galerii Vaňkovka

Od úterý 4. srpna si návštěvníci obchodního centra Galerie Vaňkovka mohou po více než roce opět prohlédnout výtvarná díla ztvárněná předními českými v

DNES SE STALO

HISTORIE

1. prosince 1640

získalo Portugalsko nezávislost na Španělsku a Jan IV. se stal králem.

KULTURA

1. prosince 1835

publikoval Hans Christian Andersen svoji první knihu pohádek.

VĚDA

1. prosince 1929

nalezl Profesor Pchej Wen-čung v Čou-kchou-tienu první lebku sinantropa.