MAGAZÍN / Gastronomie

19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Suroviny

Kuře 1 ks
Italské bylinky 1 lžíce
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Máslo 2 lžíce
Cibule 1 velká
Sůl dle chuti

Italské bylinky jsou vhodné k přípravě těstovin, omáček, bílého masa, salátů a tepelně zpracované zeleniny. Skládájí se z cibule, bazalky, sladké papriky, tymiánu, majoránky, česneku, petrželové naťi, oregána, saturejky a estragonu.

Postup přípravy

Kuře omyjeme, na povrchu i uvnitř okořeníme Italskými bylinkami spolu s mletým zázvorem a necháme hodinu v chladu odležet.

Na másle zpěníme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme kuře a dáme jej péct.

Když se kuře zatáhne osolíme jej, vložíme zpět do trouby a obvyklým způsobem upečeme dozlatova.

Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Navzdory pandemii se bude i letos konat Festival bulharských filmů

Pořadatelé upravili formát a letos můžete festival navštívit z pohodlí a hlavně bezpečí svého domova. Již dvanáctý ročník v řadě proběhne online. Díky

Filharmonie Brno začíná opět hrát. Zatím omezeně a na netypických místech

Po téměř dvouměsíční pauze začíná Filharmonie Brno opět veřejně hrát. V rámci kampaně Díky Brno!, kterou brněnský magistrát děkuje svým obyvatelům za

Mendlovo náměstí! bude hezčí. Přibude zeleň, místo pro pěší i připomínka zakladatele genetiky

Přístřešky se zelenými střechami, nové stromy a záhony s trvalkami, širší chodníky nebo kultivované prodejní stánky, už za dva roky by se Brňané měli

DNES SE STALO

HISTORIE3. června 1585

Vilémovi z Rožmberka a rakouskému šlechtici Linhartovi z Harrachu byl udělen Řád zlatého rouna.

SPORT3. června 1950

francouzská expedice jako první zdolala Annapurnu I, jednu z nejvyšších hor Himalájí.

VESMÍR3. června 1965

odstartovala pilotovaná kosmická loď Gemini 4, první vícedenní americká vesmírná mise.

POZVÁNKA OBRAZEM