MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
24.11.2017

Papriková polévka

Dnes si připravíme výbornou paprikovou polévku, která má neobvyklou chuť díky pečené zelenině a kešu oříškům.

Suroviny

750 g červených paprik/kapií
500 g rajčat
200 g lilku
150 g cibule
300 ml vody/zeleninového vývaru
2–3 stroužky česneku
100 g másla
200 g kešu
100 g jarní cibulky
sladká červená paprika
pepř
tymián
dračí dech
cayenský pepř

Postup přípravy

Rozehřejte si troubu na 160 °C. Na pekáč vyložený pečicím papírem položte papriky, lilek a nakrojená rajčata. Pečte cca 25 minut. Kešu dejte do nádoby na pečení a vložte do trouby.

Pečte cca 15 minut do hezké hnědé barvy. Nakrájejte si jarní cibulku. Vychladlé opečené kešu rozdrťte v hmoždíři s kapkou olivového oleje.

Rozdrcené a osolené kešu smíchejte s jarní cibulkou a dejte stranou. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky.

Na rozehřátém másle ji nechte zesklovatět. Přisypte červenou papriku a zvolna orestujte. Pokud byste pekli papriku na vysokém plameni, zhořkne. Zalijte vodou nebo vývarem.

Z trouby vyndejte rajčata a vykoupejte je ve studené vodě. Vyřízněte „bubáka“ a vhoďte do základu polévky. Papriky s lilkem vyndejte z trouby.

Svlékněte je ze slupky a očistěte od vnitřních semínek a stopky. Vložte do základu polévky. Lilek zbavte stopky, rozkrájejte a vhoďte do základu polévky.

Směs chvilku povařte a následně rozmixujte na jemný krém. Dochuťte česnekem, solí, pepřem, tymiánem, případně, pro milovníky pálivějšího jídla, cayenským pepřem nebo výbornou směsí dračí dech.

Pokud se vám bude zdát polévka kyselá, doslaďte ji cukrem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

V Exotáriu se zabydlují jedineční obojživelníci

Kolekce jihoamerických druhů brněnské zoo je opět výrazně bohatší. V Exotáriu mohou návštěvníci vidět červorovce splývavé a pipy malé.

Post

Přírodní vědy ze všech úhlů představí chemici v Zoo Brno již pošesté

Unikátní akce, kterou pořádá Zoo Brno ve spolupráci se Střední průmyslovou školou chemickou v Brně, se uskuteční 10. a 11. října. Šestého ročníku Dne

Post

Zoo Brno oslaví Světový den zvířat

Zajímavosti ze světa zvířat, ale také nahlédnutí do problematiky plastů, které způsobují na naší planetě mnoho potíží. Tak bude vypadat letošní Světov

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

www.beautyexpo.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA