MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
Autor / zdroj: -pix-
20.11.2018

Kuřecí stehýnka pečené na pivu

Kuře na rozličný způsob je v naší zemi oblíbený pokrm. Stehýnka pečená na pivu si rychle připraví i méně zkušený kuchař.

Suroviny pro cca 4 porce

Postup přípravy

Troubu rozehřejeme na 180 ° C.

Do hrnce nalijeme pivo, přidáme med, prolisovaný česnek, kurkumu, zázvor, špetku cayenského pepře, sůl a pepř. Směs necháme svařit asi na polovinu, aby byla lesklá a hustá.

Nalejeme ji na stehýnka v míse a ze všech stran je obalíme. Pak vyklopíme do pekáče vyloženého pečícím papírem. Nakonec potřeme slunečnicovým olejem a pečeme do zlatova a křupava.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Držitel Grammy Oran Etkin se vrací s unikátním workshopem pro děti

V dubnu se vrací série interaktivních koncertů pro děti pod vedením držitele Grammy Orana Etkina v rámci mezinárodního festivalu Mladí ladí jazz.

Světový unikát. Malá želva pavoukovitá se vylíhla po přirozeném odchovu

Brněnská zoo jako jediná v Evropě rozmnožuje severní poddruh želvy pavoukovité. Odchov je poměrně složitý a dosud se vždy odehrával pouze v inkubátoru

V Otevřené zahradě předvede své umění Střihoruký Edward

Ve čtvrtek 27. února od 18 hodin proběhne v sále Otevřené zahrady na Údolní ulici vlasová show s kadeřnickým mistrem Janem Špilarem. Výtěžek večera po

DNES SE STALO

POZVÁNKA OBRAZEM