MAGAZÍN / Gastronomie

19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Suroviny

Kuře 1 ks
Italské bylinky 1 lžíce
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Máslo 2 lžíce
Cibule 1 velká
Sůl dle chuti

Italské bylinky jsou vhodné k přípravě těstovin, omáček, bílého masa, salátů a tepelně zpracované zeleniny. Skládájí se z cibule, bazalky, sladké papriky, tymiánu, majoránky, česneku, petrželové naťi, oregána, saturejky a estragonu.

Postup přípravy

Kuře omyjeme, na povrchu i uvnitř okořeníme Italskými bylinkami spolu s mletým zázvorem a necháme hodinu v chladu odležet.

Na másle zpěníme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme kuře a dáme jej péct.

Když se kuře zatáhne osolíme jej, vložíme zpět do trouby a obvyklým způsobem upečeme dozlatova.

Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Držitel Grammy Oran Etkin se vrací s unikátním workshopem pro děti

V dubnu se vrací série interaktivních koncertů pro děti pod vedením držitele Grammy Orana Etkina v rámci mezinárodního festivalu Mladí ladí jazz.

Světový unikát. Malá želva pavoukovitá se vylíhla po přirozeném odchovu

Brněnská zoo jako jediná v Evropě rozmnožuje severní poddruh želvy pavoukovité. Odchov je poměrně složitý a dosud se vždy odehrával pouze v inkubátoru

V Otevřené zahradě předvede své umění Střihoruký Edward

Ve čtvrtek 27. února od 18 hodin proběhne v sále Otevřené zahrady na Údolní ulici vlasová show s kadeřnickým mistrem Janem Špilarem. Výtěžek večera po

DNES SE STALO

POZVÁNKA OBRAZEM