MAGAZÍN / Gastronomie

26.6.2017

Kuře na estragonu

Estragon má sice původ ve střední a jihozápadní Asii, ale dnes je vyhlášenou bylinkou používanou ve francouzské kuchyni.

Listy estragonu mají jemnou hořkosladkou kořeněnou chuť. Používá se k aromatizování vinných nebo ovocných octů, bylinkových másel, do nádivek, drůbeže, k pečeným a dušeným masům, do omáček, při nakládání zeleniny, k přípravě estragonové hořčice, při nakládání okurek, do čínských a francouzských pokrmů, k rýži a vařeným rybám, do salátů, polévek a marinád.

Jako koření se používají čerstvé i sušené listy, často spolu se stonky. Pokrmům dodává pikantně trpkou příchuť.

Suroviny

Máslo 60 g
Olivový olej 1 lžíce
Kuřecí prsíčka 1 kg
Jarní cibulka 2 ks
Řecké bylinky 1 malá lžička
Suché bílé víno 60 ml
Smetana 125 ml
Estragon 1 lžička
Sůl dle chuti

Postup přípravy

Na velké pánvi při střední teplotě rozpustíme máslo, do kterého vložíme kuřecí prsíčka a smažíme je tak dlouho, dokud nezhnědnou a nepropečou se. Občas prsíčka obrátíme, aby byly opečené z obou stran rovnoměrně.

Když jsou propečené, přidáme jarní cibulku, řecké bylinky a osolíme dle chuti.

Chvilku restujeme, poté přidáme víno, smetanu a estragon. Smažíme další 2 minuty a přeléváme prsíčka omáčkou.

Prsíčka podáváme se zeleninou vařenou v páře.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Držitel Grammy Oran Etkin se vrací s unikátním workshopem pro děti

V dubnu se vrací série interaktivních koncertů pro děti pod vedením držitele Grammy Orana Etkina v rámci mezinárodního festivalu Mladí ladí jazz.

Světový unikát. Malá želva pavoukovitá se vylíhla po přirozeném odchovu

Brněnská zoo jako jediná v Evropě rozmnožuje severní poddruh želvy pavoukovité. Odchov je poměrně složitý a dosud se vždy odehrával pouze v inkubátoru

V Otevřené zahradě předvede své umění Střihoruký Edward

Ve čtvrtek 27. února od 18 hodin proběhne v sále Otevřené zahrady na Údolní ulici vlasová show s kadeřnickým mistrem Janem Špilarem. Výtěžek večera po

DNES SE STALO

POZVÁNKA OBRAZEM