MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
1.12.2016

Puchero - španělská polévka ve 3 chodech

Španělská kuchyně je charakteristická díky své jižanské kuchyni s tradičními produkty, mezi něž patří neodmyslitelně česnek, cibule, rajčata, papriky...

Španělské stravovací zvyklosti se výrazně liší od našich. Snídaně není příliš důležitá. Hlavním jídlem dne je oběd, který má často několik chodů. Zde je jeden z nich v podobě husté zeleninové a hřejivé polévkyjehož součástí jsou hned dva další chody.

Zvlášť přijde vhod v těchto mrazivých dnech, kdy tělo potřebuje zahřát a posílit. Pokud chceme překvapit hosty netradičním, ale velmi dobrým jídlem, je to ta nejlepší volba.

Suroviny

cizrna 2 hrsti
mrkev 2 ks
celer 1/2 ks
petržel kořen 2 malé ks
brambor 2 ks
hovězí maso 300 g
pekingské zelí (může být i hlávkové)
piniové ořechy
česnek 1 stroužek
mleté maso 300 g
vejce 1ks
příloha nudle nebo rýže
čubrica 1 lžička
šafrán 1/2 lžičky
sůl dle chuti
pečivo nejlépe bagetta

Postup přípravy

Do velkého hrnce dáme vařit vodu s hovězím masem spolu s cizrnou. Očistíme kořenovou zeleninu včetně brambor. Mleté maso dáme do mísy a smícháme s vejcem, piniovými oříšky, čubricou, prolisovaným česnekem a solí. Zelí spaříme horkou vodou, aby se nám s ním lépe pracovalo a oddělíme jednotlivé listy.

Po cca hodině vaření do hrnce přidáme očištěnou zeleninu a rozdrcený šafrán.

Z připravené směsi a oddělených listů vytvoříme závitky, které můžeme omotat provázkem, nebo spojit párátkem, aby se nerozbalily. Nakonec je vložíme do hrnce, vodu osolíme a vše vaříme ještě asi půl hodiny.

Do vývaru si připravíme přílohy dle chuti - rýži nebo nudle.

Jídlo se podává ve třech chodech

1. Vývar s nudlemi, či rýží

2. Vařená zelenina s hovězím masem (vše nakrájet)

3. Zelné závitky s pečivem

Zda po této dobrotě dáte přednost v rámci španělské tradice silné kávě, či ve večerních hodinách skvělému Tinto de verano - směsi červeného vína a citronového nápoje, je pouze na vás.

Každopádně přejeme příjemné gastronomické zážitky. A dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

Doporučujeme

Hippoclub Lednice - vyjížďky na koních a ponících, kočáry, penzion, restaurace

Nabízíme vození na ponících v doprovodů rodičů do zámeckého parku k Minaretu • vyjížďky na koních pro začátečníky i pokročilé • vyhlídkové jízdy v kočárech • svatební kočár • restaurace - svatby, oslavy, firemni akce • penzion • programy pro školní výlety. www.hippoclub.penzion.com

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Duel Hradce s Brnem rozsekl až parádičkou v nájezdech Džerinš

Neuvěřitelně bojovné, napínavé, ale zároveň téměř bez nedovolených zákroků. Takové bylo utkání 28. kola mezi Hradcem a Kometou. Dramatická bitva dospě

Post

Karlovarský symfonický orchestr s Pavlem Šporclem absolvují vánoční turné po českých městech

Fenomenální houslista Pavel Šporcl společně s Karlovarským symfonickým orchestrem absolvují během prosince turné po českých městech s názvem „Vánoce n

Post

Třinec veze tři body z ledu mistra

Třinečtí hokejisté druhou polovinu základní části odstartovali na ledě aktuálních extraligových šampionů z Brna. Sice většinu utkání dotahovali ztrátu

Reklama

garaze.fabrego.cz

Reklama

PARTNEŘI

Maminčino koření www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz www.beautyexpo.cz Hippoclub Lednice garaze.fabrego.cz

REKLAMA